Heyhow readers,Me Thata Amiruddin.Thank You love for visiting my blog.Follow up my blog and dont forget to leave your comments in Chat Box.I will follow you soon.With love, Thata :)

Thanks Malaysian

Tuesday, January 03, 2017

Love.

6 years ago, a little girl with a pain in her heart came to her first day of school, sat on the chair and trying to figure out her true personality. She lost herself, she lost her loves for the very first time of rejection. There is a guy that really like her since his first sight. He looks at her, and he saw love. The first time they meet, they bumped  at the corner of their class. They never expect it was not the last.
They know the love each other but egoistic let them refuses the loves that has been bloom in their heart. 2 years in love, frustrated and promise the moon and stars and he left her. But still, love makes them tied back together after several years.

Today, WHAT SHE WILL WRITE :

I think this is the last goodbye from me to you. I love you with all my heart, but i didn't noticed my love for just make you deeply sick with my over protective and fear for love. I wish I never met you, then there would be no need to impress you. No need to to want you. No need for loving you. No need for crying over you. No need for heartbreaks. No need for pain and sick. No need for forgotten promises.No need for rejected love. No need to crying for sleep. No need, for everything you have done to make me feel absolutely 'nothing'. If this is the last, I want really want you to find someone like me, who truly loves you, who accept you who you are after you broke her heart in thousand times, never lies on you, gives her heart with kind, do good and change because of you and probably do anything for you just to make you happy. Goodbye my love.

Tuesday, November 22, 2016

Mother Nature : iMiss Ledang

I think it almost few months that I didn't update my entry. So this entry I will share my experience hiked at Gunung Ledang, Johor. It was fun and quite challenging to get to the peak. So everything goes well bila memasing semua memang fit, and lelaki lebih ramai dari perempuan, so it is not the problem to get the peak dgn masa yang cepat.
Warm up dulu sebelum naik. So out first pit stop dekat point 1 dan seterusnya point yang sbeelum KFC sebab memasing nak sampai cepat dekat peak konon nak sambut raya kan.







Yang menariknya pasal Gunung ledang ni, trek gunung ni sangat menarik dan tak bosan bila berjalan. Tak macam Yong Belar, laluan yang panjang dan bosan. Trek Gunung Ledang, akan jumpa Air terjun, Permatang, Bonzai, dan paling best rock climbing dekat KFC, seriusly memang KILLING FITNESS CENTRE ! Selepas KFC paling ramai akan injured and cramp sebab lepas rock climbing guna seluruh badan utk hike, then kena jalan lagi mencanak. But Alhamdulillah, team kami tiada yang injured so far.






Kami tiba di puncak dalam pukul 2 petang, lunch , ambil gambar semua, dekat puncak memang view 360 keluasan agak besar, besar padang bola, so takda masalah untuk melepak ramai-ramai atas puncak. Cuma tak dibenarkan berkhemah takut dipanah kilat pulak. Terpanah cinta takpe guys.






Paling bagus nya pasal Gunung Ledang ni ada surau dalam kawasan camp yang sgt kondusif katanya untuk makhluk jahat berkurang sedikit bila ramai hiker yg solat sebab terlalu banyak keburukan yang dah dibuat oleh manusia yang banggang pergi mengankung pulak. So mcm Jin Baik banyak dah lari HAHAHHHAHA







































Monday, March 28, 2016

Ekspedisi Gunung Stong (1433M), Gunung Baha (1450M) , Gunung Ayam (1500M)

Hi, ini post semasa 27 Mei 2015 ekspedisi ke Gunung Stong, Ayam dan Baha adalah moment paling manis kerana pertama kali aku lalui di mana dalam masa 3 hari kami menghabiskan 3 gunung di Kelantan. Gunung Stong terletak di Hutan Simpan Dabong , Kelantanyang menyediakan hutan yang menarik dan mengasyikkan dengan khazanah alam yang masih dijaga dan hidupan liar yang tidak terancam seperti gajah. Semasa pendakian ke Gunung Stong anda akan melalui susur air terjun paling tertinggi di Asia Tenggara iaitu Air Terjun Jelawang di Kem Baha. Semasa pendakian kami di guide oleh Abang Odie iaitu anak kepada Pak Cik Baha yang membuka Kem Baha. I/C dia tempat lahir dekat Kem Baha bhai hahahaha. 

Kami bertolak selepas di starting point Hutan Lipur Air Terjun Jelawang semasa  maghrib dengan hujan lebat bercampur kesejukan yang amat sangat. Setibanya di Kem Baha selama 1 jam setengah, kami mula memacak open tent dan hammock untuk tidur. Mula memasak dan hidupkan api sebab semua kesejukan. Sebelum nak tidor moment paling tak boloeh lupa, hammock aku putus dan tidur lah aku ber-alaskan tanah sob sobsssss. Keesokan pagi, tepat jam 7 pagi kami menikmati sunrise di Kem Baha sambil pekena teh secawan. 



Pada jam 9 pagi kami bersiap mengemas dan tinggalkan barang barang yang tidak diperlukan untuk ringankan beg masing masing seterusnya berjalan menuju ke Gunung Ayam. Semasa perjalanan ke Gunung Ayam, 2 jam berjalan rakan kami injured kepala lutut lari masa tu so terpaksa papah pulang ke Kem Baha oleh rakan rakan yang lain, dari 12 orang mendaki hanya tinggal 9 orang sahaja yang meneruskan perjalanan. Semasa di berjalan di Gunung Ayam juga hujan lebat , bekalan air tipis kami terpaksa turun ke bawah untuk mencari mata air, berjalan di denai denai kecil, melalui anak anak sungai. semasa perjalanan, kami melalui kawasan tanah runtuh akibat banjir teruk yang melanda Kelantan terutama Kuala Krai yang terletak tidak jauh dari kawasan Dabong. 8 Jam berjalan akhirnya tiba di Gunug Baha dgn hujan yang masih lebat, kami berhenti berehat sekejap sambil makan coklat, isi air letak extra joss skit baru kami terukan perjalan dalam hujan lebat.

  
Bersiap sedia untuk ke Gunung Ayam


Menunggu rakan yang injured



Kawasan tanah runtuh semasa perjalan ke Gunung Baha

Kawasan Bonzai sebelum sampai Gunung Baha



Selepas hujan berhenti kami mula untuk memasak malam tu, makan tomyam siot memang licin sebab semua sejuk dan kelaparan. Masa nak tidur, hujan lebat semula, sleeping bag semua basah, hammock aku masuk air memang sejuk gila dgn hujan, angin kuat rasa macam akan habis nyawa masa tu Hahahaha. Aku dah memang tak tahan, berlari masuk ke open tent lelaki yang masa tu hanya ada 3 lelaki dan 3 perempuan dalam open tent tu. Semua kesejukan dan tak boleh tidur, paling best kami tidur dalam keadaan duduk sampai 3 pagi baru masing masing boleh tidur baring hahahahahah.

Esok pagi aku bangun paling awal dan hidupkan stove sebab sejuk sangat pagi tu, nak keringkan tudung, tapi tudung pulak terbakar kena jilat api stove, aduiii memacam aih.

Pagi di Gunung Ayam





Bergambar dulu, sebab tak sempat. Sampai malam.


Selepas siap mengemas kami meneruskan perjalan ke Gunung Stong, perjalanan Gunung Stong mengambil masa selama 3 jam dari Gunug Ayam, semasa tibanya di Gunug Stong anda dinasihati untuk menjaga adab dan kata kata anda semasa berada di sana, mungkin kerana tempat untuk 'dijaga' oleh itu, bila masuk tempat orang bawak akal, bukan pisau.

 
 semasa sampai di Gunug Stong, lepas bergambar dan makan, kami meneruskan perjalanan lagi ke Kem Baha, selama 4 jam perjalanan turun, masa tu la nak berak, kentut, kaki injured masing masing sebab rehat tak cukup. Kami tidur di Kem Baha sehari,dan keesokan pagi, menikmati air terjun Jelawang sambil Abg Odie tunjuk skill terjunan dia dari tingkat atas hahaha.
 

  

  Selepas selesai mandi, dari Kem untuk turun ke bawah mengambil masa 1 jam setengah, kami ikut jalan dari mula kami mendaki, so dapatlah menikmati keindahan air terjun jelawang sebab kami menyusuri air terjun. Semasa di bawah kami dibekalkan dengan sijil kerana berjaya harungi ketiga tiga gunung tersebut.



Saturday, March 26, 2016

Berkelah Maran

 Berkelah , Maran Pahang ini memang best kalau nak chill fefeeling puteri mandi sebab kolam tingkat ketujuh sedalam 50M memang tempat paling sesuai la untuk pendaki. Masa pendaki 1 jam sahaja. Boleh daypack tapi ramai jugak yang tidor sana. Kali keempat pergi memang daypack je, tak tido pun. Malas nak camping nak siap semua. Masa nak naik nanti akan ada 4x4 dekat masjid sebelum masuk simpang Berkelah. Pakcik Jepun , kalau pergi sampai sekarang dia kenal. Asyik aku je pergi Berkelah. AHAHAHAHAHAH




Daypack Gunung Nuang (1498m)

Hi, okay I feel so free to write this blog again hooyeah hiking and camping is my happy chill when I feel stress and mess up with all my problems. Basically, Gunung Nuang that located in Hulu Langat Selangor was my second experienced after Gunung Jerai that I was hiked 6 years ago ( I was 18 teen yknow).
Lama juga I tinggal sukan outdoor ni, bila nak start balik memang sakit la jugak. Masa I pergi Gunung Nuang tahun lepas March 2015.

We start our journey via Janda Baik which is the best way untuk orang yang bertahun tinggal mendaki macam saya untuk mendaki. Hahaha. Gunung Nuang also the highest mountain in Selangor and the best thing pasal gunung ni sbb dia mcm hotspot pendaki atau pelancong gunung  selepas Bukit Broga untuk mendaki. So memang meriah jugak walapun puncak dia xde la besar sgt nak duduk lama-lama.View puncak Gunung Nuang juga terbaik, tapi tempat untuk berehat adalah terhad memandangkan ramai pendaki yang mendaki dari via Hulu Langat dan Janda Baik

Aku second last sampai masa ni, yelaaaa dah lama x hiking, workout pun tidak tetiba je kena naik gunung. Masa mendaki via janda Baik xbanyak sgt yang pacak mcm via Hulu Langat, masa mendaki ada juga jumpa air terjun, i dont know what its name tp sejuk gila air dia ^^






Thursday, July 10, 2014

Journey to Berkelah


Pejalanan dari UNITEN memakan masa 2 jam dengan meredah hutan. Sebelum masuk ke Berkelah, kami terdahulu menaiki fowingdrive dan lori untuk masuk ke sana, kemudian memulakan pendakian pada waktu malam untuk ke Berkelah. The best experience ever . I dont have any experience trecking in the night. Setelah sampai separuh dari puncak , kami dirikan khemah dan memasang unggun api . Hehe. Keesokan hari kami memulakan aktiviti abseiling di mana turun dari jeram menggunakan tali yang disediakan. Kemuadian water confident di Puncak Berkelah!



Wednesday, April 23, 2014

I miss them.

Sudah masuk dua minggu tidak ketemu. Aku rindu kalian. Rindu mahu berjimba sampai Port Dickson lagi.