Heyhow readers,Me Thata Amiruddin.Thank You love for visiting my blog.Follow up my blog and dont forget to leave your comments in Chat Box.I will follow you soon.With love, Thata :)

Thanks Malaysian

Friday, February 01, 2013

January Trip to Langkawi (Part 3)

Hari terakhir di Langkawi kami menuju ke Island Hopping yang hargannya RM 25/seorang untuk ronda-ronda pulau. Pagi pagi buta, ada van tolong pick up kami depan hotel.Paling best lelaki dalam bot tu aku berkenan sebab ada jambang macam Sharnaaz gituuu. hihi :)
Pulau pertama destinasi kami, Tasik Dayang Bunting dalam 15 minit juga nak sampai. Kami disambut oleh penyambut tetamu yang sangat ramah sampai kena cakar kaki kes nak rampas beg. Errr -__-' Nikmati gambar di bawah.

Kepala, dada dan perut yang bunting. Mitos dan menjadi kepercayaan penduduk Langkawi maybe hanya kebetulan aku rasa. Kejadian Allah SWT kan. Air tasik sedalam 10 meter bersamaan 30 kaki. HAHA bagus untuk wanita yang tidak boleh mengandung tapi sekarang siapa yang nak bunting sebenanya ?  Aku yang tringin nak mandi sgt, lastly..



Destinansi seterusnya , Eangle feeding dekat Pulau Singa Besar , sepanjang perjalanan banyak juga pulau pulau yang tiada penghuni , sebanyak 99 gugusan pulau di Langkawi. 


Winston! kata Hasni. Wahaha rokok yang dia dok ketagih sangat tu. Kemain menyambar kulit ayam yang ditabur driver boat kami. Hua hua. 


Lastly, Pulau Beras Basah. Air laut jernih dan sesuai untuk mandi. Kalau kat Chenang tak seronok sgt untuk mandi, air tak elok. Satu lagi tempat Pasir Tengkorak pun cantik air jernih sangat.

Selesai, bye bye abang handsome sangat :( Balik terus mandi and check-out pukul 2 petang. Dan terus ronda-ronda untuk sekian kali. Next trip, hiking Gunung Raya! Awesome sgt!



Kalau pergi Langkawi tipu sangat tak shopping. Hari dah nak balik baru kami semua shopping di Ismail Group Chocolate Shop dan Idaman Suri untuk beli barang dapur untuk Mak. HAHAH ambik hati Mak dengan Ayah pasai aku call suruh bank-in RM 100 lagi -_-'
Selesai lah trip untuk bulan Januari. Tunggu pula bulan depan kita nak travel ke mana yooo. Fraser Hill maybe ?

1 comment:

  1. thata apa nama chalet tu? stu malam rm45 ya stu bilik? besaq dak bilik dia?

    ReplyDelete