Heyhow readers,Me Thata Amiruddin.Thank You love for visiting my blog.Follow up my blog and dont forget to leave your comments in Chat Box.I will follow you soon.With love, Thata :)

Thanks Malaysian

Saturday, March 26, 2016

Daypack Gunung Nuang (1498m)

Hi, okay I feel so free to write this blog again hooyeah hiking and camping is my happy chill when I feel stress and mess up with all my problems. Basically, Gunung Nuang that located in Hulu Langat Selangor was my second experienced after Gunung Jerai that I was hiked 6 years ago ( I was 18 teen yknow).
Lama juga I tinggal sukan outdoor ni, bila nak start balik memang sakit la jugak. Masa I pergi Gunung Nuang tahun lepas March 2015.

We start our journey via Janda Baik which is the best way untuk orang yang bertahun tinggal mendaki macam saya untuk mendaki. Hahaha. Gunung Nuang also the highest mountain in Selangor and the best thing pasal gunung ni sbb dia mcm hotspot pendaki atau pelancong gunung  selepas Bukit Broga untuk mendaki. So memang meriah jugak walapun puncak dia xde la besar sgt nak duduk lama-lama.View puncak Gunung Nuang juga terbaik, tapi tempat untuk berehat adalah terhad memandangkan ramai pendaki yang mendaki dari via Hulu Langat dan Janda Baik

Aku second last sampai masa ni, yelaaaa dah lama x hiking, workout pun tidak tetiba je kena naik gunung. Masa mendaki via janda Baik xbanyak sgt yang pacak mcm via Hulu Langat, masa mendaki ada juga jumpa air terjun, i dont know what its name tp sejuk gila air dia ^^






No comments:

Post a Comment