Heyhow readers,Me Thata Amiruddin.Thank You love for visiting my blog.Follow up my blog and dont forget to leave your comments in Chat Box.I will follow you soon.With love, Thata :)

Thanks Malaysian

Tuesday, November 22, 2016

Mother Nature : iMiss Ledang

I think it almost few months that I didn't update my entry. So this entry I will share my experience hiked at Gunung Ledang, Johor. It was fun and quite challenging to get to the peak. So everything goes well bila memasing semua memang fit, and lelaki lebih ramai dari perempuan, so it is not the problem to get the peak dgn masa yang cepat.
Warm up dulu sebelum naik. So out first pit stop dekat point 1 dan seterusnya point yang sbeelum KFC sebab memasing nak sampai cepat dekat peak konon nak sambut raya kan.







Yang menariknya pasal Gunung ledang ni, trek gunung ni sangat menarik dan tak bosan bila berjalan. Tak macam Yong Belar, laluan yang panjang dan bosan. Trek Gunung Ledang, akan jumpa Air terjun, Permatang, Bonzai, dan paling best rock climbing dekat KFC, seriusly memang KILLING FITNESS CENTRE ! Selepas KFC paling ramai akan injured and cramp sebab lepas rock climbing guna seluruh badan utk hike, then kena jalan lagi mencanak. But Alhamdulillah, team kami tiada yang injured so far.






Kami tiba di puncak dalam pukul 2 petang, lunch , ambil gambar semua, dekat puncak memang view 360 keluasan agak besar, besar padang bola, so takda masalah untuk melepak ramai-ramai atas puncak. Cuma tak dibenarkan berkhemah takut dipanah kilat pulak. Terpanah cinta takpe guys.






Paling bagus nya pasal Gunung Ledang ni ada surau dalam kawasan camp yang sgt kondusif katanya untuk makhluk jahat berkurang sedikit bila ramai hiker yg solat sebab terlalu banyak keburukan yang dah dibuat oleh manusia yang banggang pergi mengankung pulak. So mcm Jin Baik banyak dah lari HAHAHHHAHA







































No comments:

Post a Comment